De leeskast, boekjes
Drie unieke series leesboekjes voor de aanvankelijk lezer:
  • De serie 'Zeg eens......' bestaat uit 19 deeltjes

  • De serie 'Luister naar.....' bestaat uit 17 deeltjes

  • De serie 'Er zit muziek in lezen!' bestaat uit 8 deeltjes

Vanaf heden goedkoper èn per deeltje afzonderlijk leverbaar.

De series 'Zeg eens....' en 'Luister naar....' zijn al een tijdje op de markt. De eerste uitgave bestond uit een schitterend gebonden serie, waarvan er nog enkele te koop zijn!!!
De gebonden serie 'Zeg eens . . . .' is inmiddels uitverkocht.

Vanaf heden worden alle boekjes ook geleverd in dezelfde drukwerkkwaliteit en papierkwaliteit, echter nu met een stevig gelamineerde voor- en achterzijde en gebonden in een stevige metalen band. Praktischer en minder schadegevoelig voor in het onderwijs en.... Euro's goedkoper. (zie foto)
Een tweede voordeel is, dat u geen complete serie hoeft aan te schaffen: u beslist zelf welke deeltjes u wilt hebben. De gebonden uitgave kan alleen in serie worden afgenomen.

Nieuw: Eigen werk van de illustratrice van de Leeskast:
Els Rijerse, Oma op Texel

Els Rijerse is niet alleen een schitterende illustratrice van de Leeskast. Ze was ook al schilderes, tekenares, beeldhouwster en nu ook nog.....schrijfster!!!
Met 'Oma op Texel' maakt zij hiermee haar debuut. Opgetekend naar ware gebeurtenissen.
Oma maakt op Texel een wel heel bijzonder avontuur mee.
Leeftijdindicatie: 5-9 jaar.

de serie 'Er zit muziek in lezen!'

Er zit letterlijk muziek in lezen: de boekjes bestaan uit fraaie gedichten welke op muziek zijn gezet. Het gedicht is het verhaal, schitterend geïllustreerd door Els Rijerse, de illustratrice van de Leeskast. Achterin het boekje is het gedicht op muziek gezet, mèt muzieknotatie en accoorden.

De muzikale gedichten zijn naast de Leeskast, ook zeer goed inzetbaar bij 'Poëzie voor iedereen'.

De volgende deeltjes zijn verkrijgbaar:

Carolien

Fluisteren met je stem

Juffrouw Giraf

Regenliedje

Slaapliedje

De slak

Wolkenliedje

Zeemeeuw

De kosten:

  • De prijzen worden jaarlijks aan de inflatie aangepast. Actuele prijsinformatie vindt u in de bestellijst.

U kunt bestellen:


De series 'Zeg eens....' en 'Luister naar....'

Door op onderstaande afbeeldingen te klikken downloadt u de betreffende boekjes compleet in PDF formaat. Een beter voor'beeld' van hoe de boekjes eruit zien kunt u zich niet wensen!!

Bovenstaande series boekjes zijn een onderdeel van , materiaal voor lees-, schrijf- en taalonderwijs in de op de Nederlandse scholen gebruikte schrijfletter. Elk deel van kan naast elke leesmethode gebruikt worden.

De series boekjes horen niet op een specifieke plank thuis. Hoewel het hoofdthema van de serie 'Zeg eens....' 'klankzuivere woorden' is (plank 1), zitten er een paar niet-klankzuivere woorden (plank 2) in zinnetjes (plank 3). Tenslotte voltrekt het leesproces van kinderen zich ook niet langs immer dezelfde wegen: het ene kind zal eerder in staat zijn niet klankzuivere woorden en zinnetjes te begrijpen dan een ander kind.

Ieder boekje bestaat uit het aanbieden van acht woorden met bijhorende illustratie. Het woord is zowel los als verbonden geschreven. Daarnaast worden acht rijmwoorden van het woord aangeboden. Tevens wordt het woord in zes verschillende drukletters aangeboden. Er is ook een bladzijde waar alle woorden zonder illustratie zijn afgedrukt. Ieder boekje bevat eenvoudige aanwijzingen voor papa, mama, opa, oma, de oppas of leerkracht.


De serie 'Zeg eens..........' bestaat uit boekjes met de belangrijkste klankzuivere klanken en dubbelklanken van de Nederlandse taal. De volgende boekjes zijn verkrijgbaar:

De serie 'Luister naar .....' bestaat uit boekjes met alle niet  klankzuivere klanken van de Nederlandse taal. De volgende boekjes zijn verkrijgbaar:


De kosten:

  • De prijzen worden jaarlijks aan de inflatie aangepast. Actuele prijsinformatie vindt u in de bestellijst.

U kunt bestellen:

Jos Werkhoven zal het zeer op prijs stellen als u uw reacties over hetgeen u gelezen heeft, in het gastenboek plaatst.

INDEX